Financiële compensatie vakantieleed

Zo’n 13 miljoen Nederlanders gaan naar verwachting dit jaar op vakantie. Maar wat als de vakantie tegenvalt en de verwachtingen die u van te voren had niet worden waar gemaakt? De accommodatie mist de beloofde voorzieningen of ligt veel verder van het centrum en het strand dan in de brochure is aangegeven.  Het zijn zo maar voorbeelden van situaties die helaas maar al te vaak voorkomen.

In het Nederlandse televisieprogramma ‘Red mijn vakantie’ worden wanhopige Nederlanders die een horrorvakantie beleven, geholpen. Vakantiegangers die ten einde raad zijn vanwege het feit dat hun hotelkamer niet naar behoren is of doordat ze last hebben van flinke geluidsoverlast, worden geholpen om toch nog een prettige vakantie te hebben.

Maar wat zijn de mogelijkheden als u niet aan een dergelijk programma wil mee doen? Wat zijn dan uw rechten en plichten? In de meeste gevallen geeft u aardig wat geld uit aan een vakantie dus wilt u krijgen wat u geboekt heeft. In de meeste gevallen kunt u uw reisorganisatie aanspreken op een toerekenbare tekortkoming in de nakoming van de verbintenis (de reisovereenkomst), ook wanneer u via internet boekt.

Helaas leert de ervaring dat u als consument vaak niet serieus genomen wordt. In zo’n geval heeft u baat bij gedegen juridische ondersteuning . Daarvoor bent u bij De Raadgevers aan het juiste adres. Laat mij uw verhaal weten en tegen ‘no cure no pay’ zal ik me voor u inspannen om uw vakantieleed door een financiële compensatie te verzachten.

Ik hoor graag van u!

mr. M.J.S. (Marjon) Joosten, senior bedrijfsjurist

Start typing and press Enter to search