Het Contractenrecht en wellicht het Internationaal Contractenrecht zijn rechtsgebieden waar uw organisatie gegarandeerd mee te maken krijgt. Ze zijn niet weg te denken uit de dagelijkse ondernemingspraktijk.

Onder deze benaming valt alles van een enkele inkoopopdracht tot een langdurige samenwerking: helder vastleggen wat de bedoeling van de contractspartners is en welke spelregels er gelden is onontbeerlijk.

Maar al te vaak blijkt dat wat de één over de afspraken voor ogen staat, toch echt anders is dan wat de ander daarover denkt. De juristen van De Raadgevers gebruiken hun kennis om u en uw organisatie te helpen met alle aspecten die van toepassing zijn bij het (Internationaal) Contractenrecht.

Overeenkomsten binnen het (Internationaal) Contractenrecht

Wij kunnen u adviseren over bijzondere contractvormen en de regelgeving die daarvoor geldt, zoals:

 • Agentuurovereenkomst
 • Distributie- of dealercontractenovereenkomst
 • Franchise overeenkomst
 • Koop en verkoop contract
 • Internetverkoop contracten
 • Joint venture of samenwerkingsovereenkomst
 • ICT ontwikkel en onderhoud contract
 • SLA’s (service level agreement)
 • Opdrachtovereenkomst
 • Projectovereenkomst
 • Consultancy contracten

Engelstalige contracten vormen daarbij geen probleem door onze uitgebreide kennis binnen het Internationaal Contractenrecht. 

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden vormen een belangrijk aspect binnen het Contractenrecht. Goede contracten moeten geen boekwerken vol kleine lettertjes zijn. Daarom is het handig om algemene voorwaarden te hanteren. Daarin staan de standaard bedingen die voor elk contract en elke contractspartij gelden. Deze vormen het juridische vangnet van uw contract. Goede algemene voorwaarden zijn maatwerk!

Wij stellen graag algemene voorwaarden voor u op die op uw onderneming zijn toegespitst, zodat uw rechtspositie maximaal beschermd is. In het contract zelf staan de kernbedingen: dat zijn de specifieke commerciële afspraken waarover partijen echt onderhandelen.

Het screenen, updaten of opstellen van algemene voorwaarden valt binnen onze expertise van het Contractenrecht en wij bieden hierbij uitgebreide begeleiding voor uw organisatie.

Ook op AVG-gebied adviseren wij u bij uw contracten. Kijk daarvoor allereerst bij deze FAQ:

FAQ internationaal contracteren (23 downloads)

Battle of forms

Het toepasselijk maken van algemene voorwaarden is een vak apart. Wij kijken graag met u mee bij het proces van tot stand koming van de overeenkomst om te zien of dat goed gaat. Zo komt u niet achteraf voor onaangename verrassingen te staan.

Als beide partijen hun eigen voorwaarden van toepassing verklaren, noemen wij dat “Battle of Forms”. Dan is het zaak om over de verschilpunten in de beide sets voorwaarden afspraken te maken die voor beide partijen acceptabel zijn. Deze maatwerk oplossing wordt in het contract vastgelegd en gaat boven de algemene voorwaarden.

Contractenrecht bij de Raadgevers

Wij kunnen voor u duidelijke en goed leesbare contracten opstellen. Helder en “to the point”, zodat de overeenkomst goed aansluit bij uw specifieke situatie. Daarnaast zullen de contracten voldoen aan alle specificaties binnen het contractenrecht. Zo weten alle partijen waar ze aan toe zijn. Dat scheelt onenigheid tijdens de uitvoering van het contract en voorkomt juridische conflicten achteraf.

Daarnaast kunnen onze juristen u helpen met de algemene voorwaarden van uw contracten en het toepasselijk maken van deze algemene voorwaarden. Mocht u in dit proces tegen een “Battle of Forms” aanlopen, dan zullen wij, betreffende dit aspect binnen het contractenrecht, de gehele zorgen weg nemen.

Heeft u vragen over contractenrecht?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op:

of vul ons contactformulier in

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search