Vertrouwenspersoon De Raadgevers – 2024

Vanaf 1 juli 2024 biedt De Raadgevers een nieuwe service aan haar klanten, waarmee voorzien wordt in een externe vertrouwenspersoon (VP). Standaard is het voor houders van een Juridisch Servicecontract mogelijk om de beschikbaarheid van een externe VP via De Raadgevers te communiceren aan de werknemers en andere belanghebbenden. Binnen deze service kunnen werknemers via het mailadres vertrouwenspersoon@deraadgevers.nl melding doen van ervaren kwesties. Voorwaarde voor het gebruik van deze dienst is dat de klant vooraf aan De Raadgevers meldt dat zij hier gebruik van wenst te maken en tevens hoe zij de communicatie richting hun werknemers inrichten. Ook is het zo dat klanten die gebruik maken van deze service instemmen met facturering van tijd die besteed wordt om een melding op te vangen en verder te behandelen. Tijd die hieraan besteed wordt zal maandelijkse met de reguliere facturatie verstuurd worden. Bijzonder daarbij is dat er geen namen vermeld worden, slecht de indicatie “Dossier VP – Klantnaam”. De Raadgevers maken gebruik van gekwalificeerde en gecertificeerde VP-en. Meldingen via het benoemde mailadres worden binnen 24 uur bevestigd. Indien gewenst of noodzakelijk zal de VP richting klant benoemen dat aanvullend beleid t.a.v. bijvoorbeeld een protocol of standaard correspondentie ontwikkeld dient te worden. Daarbij kan De Raadgevers ondersteunen.

Deze standaard service kan uitgebreid worden met een jaarlijkse rapportage. Ongeacht of er meldingen zijn gedaan of niet, zal de VP jaarlijks verantwoording af leggen over kwantiteit van de binnengekomen meldingen en verdere behandeling daarvan. Deze rapportage wordt besproken met directie en (wanneer aanwezig) de ondernemingsraad. Kosten voor rapportage en bespreking bedragen € 500 per jaar.

Naast deze 2 modules is het mogelijk dat De Raadgevers voorziet in een juridisch adviseur voor een nog in te stellen commissie intimidatie en agressie. Een dergelijke commissie is voor betrokken medewerkers bij een melding die mogelijk leidt tot arbeidsrechtelijke consequentie.

 

Voor meer informatie: neem contact op met je accountjurist van De Raadgevers, mail naar service@deraadgevers.nl, of bel naar 088-1331133.

Start typing and press Enter to search