Uitnodiging seminar juridisch en digitaal datalek proof

Wil je je bedrijf en je klanten beschermen tegen de risico’s van de Wet Melding Datalekken, maar ontbreekt het je aan de kennis, praktische tips en heldere inzichten? Kom dan naar het seminar ‘juridisch en digitaal datalek-proof’ van De Raadgevers en Flevo ICT op dinsdag 19 april.

Inhoud seminar Wet Melding Datalekken

Binnen je bedrijf heb je ongetwijfeld te maken met gegevens van klanten en mogelijk personeel. De Wet Bescherming Persoonsgegevens is sinds 1 januari 2016 aangescherpt met de Wet Melding Datalekken. Hierdoor loop je als ondernemer veel meer risico op hoge boetes, wanneer gevoelige gegevens ongewenst op straat komen te liggen. Tijdens het seminar informeren we je over de zaken die je op orde moet hebben om de risico’s voor je bedrijf te beperken. Tevens bespreken we het belang van een beschermde ICT omgeving, waarin je met deze gegevens werkt en informeren we je over de mogelijkheden van beschermingsmaatregelen die je hierin kunt nemen.

Programma seminar

Het seminar vindt plaats op dinsdag 19 april 2016. Het programma ziet er als volgt uit:

14:45 – 15:00: inloop met koffie en thee

15:00 – 16:00: je bedrijf juridisch datalek-proof

16:00 – 17:00: je ICT systeem datalek-proof (met hacker als special guest)

17:00 – 17:30: tijd om na te praten onder het genot van een drankje.

Sprekers

Peter van der Veer, senior bedrijfsjurist bij De Raadgevers

“Al 25 jaar ben ik actief in de rechtshulpverlening. Rechtshulp verlenen is dan ook mijn passie. Met de ingang van de Wet Melding Datalekken is het mijn doel om de risico’s voor jou als ondernemer zo helder en duidelijk mogelijk in beeld te krijgen en natuurlijk om je hiertegen te beschermen. Het gaat immers om jouw bedrijf. Hier draag ik graag mijn steentje aan bij.”

Arend Jan te Velde, eigenaar Flevo ICT

“Hoe laat je technologie hand in hand gaan met het werken van iedere dag? Beveiliging en werkbaarheid hebben een fragiel evenwicht. Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Tijdens deze workshop presenteer ik in hapklare brokken en aan de hand van praktische voorbeelden alles wat je als ondernemer wilt weten over de inzet van technologie en veiligheid.”

Henk-Jan Angerman, ethical hacker bij Secwatch Nederland

“Het stelen van ‘spullen’ is uit, het stelen van gevoelige data en digitale bestanden is hot. De diepten van het internet en de information superhighway blijken in toenemende mate het strijdtoneel van ‘digital wars’ waarmee grote belangen en nog veel grotere sommen geld gemoeid zijn. In mijn vakgebied maak ik dagelijks mee dat informatiebeveiliging het sluitstuk van de begroting vormt en helaas nog te vaak een ondergeschoven kindje is. Door slechte of eenvoudig te omzeilen beveiliging is na een cyberaanval het drama vaak niet te overzien, door gestolen data en enorme reputatieschade.”

Locatie

Het seminar wordt gegeven in Theater De Meerpaal. Een mooie locatie, met de centrale ligging in Flevoland, gevestigd aan De Rede 80 in Dronten. Er is ruime parkeergelegenheid om het theater heen. Kom je met openbaar vervoer? De Meerpaal is 10 minuten lopen vanaf het centraal station.

Aanmelding seminar

Wil je je aanmelden voor het seminar? Dat kan via onderstaand inschrijfformulier. Het seminar is gratis bij te wonen voor iedereen. Ben je op het laatste moment toch verhinderd? Laat het even weten via service@deraadgevers.nl.

Start typing and press Enter to search