Loterijen bieden excuses aan na groot datalek

De gegevens van minstens 450.000 deelnemers aan Nationale Goede Doelen Loterijen zijn op straat komen te liggen, zo kopten de kranten maandag 3 april. Het datalek is ontstaan bij een leverancier van de loterijen. Een hacker kreeg toegang tot de gegevens en waarschuwde de betrokken loterijen.

Risico’s

Deze hacker heeft de gegevens niet naar buiten gebracht. Indien hij dit wel zou hebben gedaan, zouden de persoonlijke gegevens (adres, telefoonnummer, emailadres, geboortedatum) van honderdduizenden Nederlanders op straat hebben gelegen. Van een aantal van deze gebruikers was zelfs het rekeningnummer in te zien. De gevolgen zouden niet te overzien zijn geweest!

Gigantische kosten

Ook op kleinere schaal, in het MKB, zijn datalekken zoals deze aan de orde van de dag. Veelal is er sprake van kleinschalige lekken. Denk hierbij aan verloren gegane USB-sticks, medewerkers die weglopen van hun beeldscherm of hack-aanvallen. Ook van dit soort ‘kleine’ lekkages kunnen de gevolgen gigantisch zijn. Hierbij valt te denken aan het betalen van schadevergoedingen, claims van gedupeerden en kosten van onderzoek. Ook kunnen hoge boetes opgelegd worden door de Autoriteit Persoonsgegevens.

Datalek-pakket

Wanneer u gebruik maakt van de diensten van De Raadgevers, kunnen dit soort datalekken en de gigantische kosten die dit veroorzaakt, voorkomen worden. De Raadgevers biedt een speciaal Datalek-pakket aan waarbij de belangrijkste en grootste risico’s in uw onderneming worden aangepakt. Indien gewenst kunnen wij een speciaal aanbod voor u doen met een selectie van modules uit dit Datalek-pakket. Neem vrijblijvend contact op met één van onze privacy-specialisten over de mogelijkheden en het bespreken van de risico’s van uw onderneming!

De besparingen kunnen al snel enorm zijn, doordat de Nederlandse wetgeving van elk persoonsgegevens verwerkend bedrijf een privacy-protocol verlangt. Met de hulp van De Raadgevers voorziet u zichzelf van een deugdelijk protocol en dekt u alle risico’s af!

Uw bedrijf kan gebruikmaken van de kennis en ervaring van De Raadgevers. Onze gespecialiseerde juristen zorgen ervoor dat u juridisch up-to-date bent en blijft. Daardoor bent u voorbereid, kunt u de kosten binnen de perken houden maar belangrijker nog, u bent altijd bij.  Dat noemen wij ‘Ondernemen met een voorsprong!’.

Bel 088 133 11 33 of mail service@deraadgevers.nl en informeer naar de mogelijkheden.

Start typing and press Enter to search