Als werkgever krijg je weleens het verzoek van een werknemer met een tijdelijk contract om een werkgeversverklaring te ondertekenen. Veel werkgevers worden onzeker als ze een werkgeversverklaring af moeten geven aan hun werknemer. Het verlenen van een werkgeversverklaring is voor de werknemer een ‘grote’ gunst. Zo kan de werknemer een huurhuis huren of een hypotheek afsluiten. Het schept voor de werknemer geen zekerheid dat ze een arbeidscontract krijgen voor een onbepaalde tijd. Alsnog leggen werkgevers een dergelijk verzoek nog even op de stapel. Ze willen eerst zeker weten dat ze niet ‘arbeidsrechtelijk’ verbonden zijn aan hun werknemer.

handleiding

Download onze gratis whitepaper

  • Handige tips om conflicten te voorkomen
  • Uitgebreide uitleg en toelichting
  • Voorbeelden uit de praktijk

Bedrijfsjuridisch advies van de Raadgevers

Dus regelmatig met een van onze juristen een overleg in te plannen, dat kan bij u op kantoor, bij ons op kantoor, maar ook natuurlijk ook telefonisch. U heeft bij ons uw eigen vaste jurist die, indien nodig, het specialisme van zijn of haar collega’s erbij betrekt. Dat noemen wij “Ondernemen met een voorsprong!”.

Vanaf €34,95 per maand kunt u onbeperkt telefonisch afstemmen en ontvangt u nog veel meer. Bekijk de voordelen van onze abonnementen. of informeer naar de mogelijkheden en bel 088-133 11 33.

Heeft u juridisch advies nodig?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op:

of vul ons contactformulier in

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search