Met de Kennisvoucher het buitenland in

Subsidieregeling voor ondernemers

De overheid wil het betreden van buitenlandse markten door Nederlandse bedrijven stimuleren en vergemakkelijken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft daarom een zogeheten ‘Kennisvoucher’ in het leven geroepen. Ook voor uw onderneming kan deze Kennisvoucher van groot belang zijn!

Wat houdt het in?

Als u met uw onderneming de buitenlandse markt op wilt gaan, kunt u voor fiscale of juridische ondersteuning hierbij een aanvraag doen voor een Kennisvoucher. Indien deze aanvraag wordt toegekend, ontvangt u een vergoeding van 50% van de door u gemaakte fiscale of juridische kosten, met een maximum van € 2.500,–. Op deze manier vormt de voucher een welkome tegemoetkoming bij de inhuur van fiscalisten, belastingadviseurs of (bedrijfs-)juristen.

Waarvoor kan ik dit gebruiken?

Bij het betreden van buitenlandse markten komt veel kijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • beoordeling van bestaande contracten of opstellen van nieuwe contracten;
  • gebruik van algemene voorwaarden bij exporttransacties;
  • registratie van een merk;
  • opzetten van een buitenlandse entiteit.

Voor wie is de Kennisvoucher?

Indien u een Nederlandse mkb-onderneming drijft met weinig of geen internationale ervaring komt u voor de Kennisvoucher in aanmerking. U dient zich vooraf georiënteerd te hebben op een specifieke buitenlandse markt en u dient bij de aanvraag een offerte en CV van een juridisch deskundige mee te zenden

Hulp van De Raadgevers

De Raadgevers kan u helpen met de Kennisvoucher. Wij hebben ervaring met het indienen van aanvragen hiervoor. Wij stellen graag voor u een offerte op en kunnen u met onze internationale kennis bijstaan bij het betreden van internationale markten. Wij hebben ruime ervaring met het (internationaal) contractenrecht, merkenrecht, arbeidsrecht en ondernemingsrecht.

Informeer vrijblijvend voor de mogelijkheden van de Kennisvoucher voor uw bedrijf!

Deze blog is geschreven door mevr. mr. W. Kroneman, senior bedrijfsjurist bij De Raadgevers.

Uw bedrijf kan gebruikmaken van de kennis en ervaring van De Raadgevers. Onze gespecialiseerde juristen zorgen ervoor dat u juridisch up-to-date bent en blijft. Daardoor bent u voorbereid, kunt u de kosten binnen de perken houden maar belangrijker nog, u bent altijd bij.  Dat noemen wij ‘Ondernemen met een voorsprong!’

Bel 088 133 11 33 of mail service@deraadgevers.nl en informeer naar de mogelijkheden.

Start typing and press Enter to search