Uitnodiging: 3 jaar AVG

 

Inschrijving voor het webinar van 25 mei 2021 is gesloten. Indien er genoeg belangstelling is zal er een tweede webinar plaatsvinden. Je kunt je middels onderstaande link aanmelden.

Volgens recent onderzoek voldoet de meerderheid van de ondernemingen na 3 jaar AVG nog steeds niet aan de huidige regelgeving. Is dat verontrustend? Jazeker! Tijd om weer bij te praten op het gebied van privacy.

In een samenleving waar steeds meer digitaal wordt gecommuniceerd is een datalek sneller aan de orde dan ooit. Compliance zorgt ervoor dat de kans dat er echt iets mis gaat kleiner is. Hoe kunt u AVG compliant worden?

In het webinar van 25 mei 2021 zal ingegaan worden op twee belangrijke onderwerpen van de afgelopen periode, te weten verwerkersovereenkomsten en de controle op (thuiswerkende) werknemers.

In het eerste deel zal toegelicht worden hoe bepaald dient te worden wie verwerker is en wie verwerkingsverantwoordelijke. Daarnaast zullen de vereisten voor een goede verwerkersovereenkomst aan bod komen. In het verlengde daarvan zal ook aandacht besteed worden aan de spraakmakende Schrems uitspraak van het Hof van Justitie van de EU, die een streep zette door verwerking van persoonsgegevens in de VS.
Wat moet je doen als je zaken doet met Google of Microsoft?

Na de pauze bespreken wij in welke gevallen het rechtmatig is om thuiswerkers en werknemers op locatie te controleren. Denk daarbij aan coronatesten, maar ook aan vingerscans of andere systemen om werknemers te controleren. We bespreken welke stappen er voor een rechtmatige verwerking dienen worden genomen.

Tijdens of na het webinar is er gelegenheid voor specifieke gevallen. Vragen die vooraf worden ingediend zullen tijdens het webinar worden besproken.

Deelname:

Deelname voor abonnees van De Raadgevers is kosteloos. Ben je geen abonnee maar wel geïnteresseerd? Deelname kost € 79,- exclusief btw. Je kunt je uiterlijk aanmelden tot maandag 17 mei 2021.

Datum 25 mei 2021
Tijd 16:00 – 18:00
Online via Microsoft Teams

Meld je aan voor deze webinar:

Start typing and press Enter to search