Praktijkplaats levert je geld op

Heb je praktijkplaatsen en werkplaatsen waar je leerlingen en studenten begeleidt? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de Subsidieregeling Praktijkleren. De subsidie is een tegemoetkoming voor de werkgever in de kosten die je maakt voor de begeleiding van leerlingen en studenten.

Wanneer kom je in aanmerking voor de Subsidie Praktijkleren?

Het kan dus maar zo zijn dat je recht hebt op € 2700, zonder dat je het weet. En dat is natuurlijk zonde! Want hoe beter jij je leerlingen of studenten kunt begeleiden, hoe beter ze zullen presteren en hoe prettiger ze hun werkplek ervaren. En dat alles levert jouw organisatie meer rendement op.

Heb je leerlingen of studenten in de volgende doelgroepen, dan is het handig om eens contact op te nemen met De Raadgevers en de mogelijkheden voor een subsidieaanvraag te bespreken:

  • Vmbo-leerlingen, die een leer-werktraject volgen in de basisberoepsgerichte leerweg
  • Mbo-leerlingen, die deelnemen aan een beroepsbegeleidende leerweg (bbl)
  • Hbo-studenten, die en duale of deeltijd hbo-opleiding volgen in de sectoren techniek of landbouw en natuurlijke omgeving
  • Promovendi en technologisch ontwerpers in opleiding (toio’s)

Lees meer over wanneer je in aanmerking komt voor de subsidie op de website van de Rijksoverheid voor Ondernemend Nederland.

Subsidie kan met terugwerkende kracht worden toegekend

Voor deze bovenstaande doelgroepen heeft de overheid voor heel Nederland een mooi bedrag beschikbaar gesteld voor elke gerealiseerde praktijk- of werkplaats. Het maximaal toe te kennen bedrag van € 2700 is tot nu toe ook bij elke aanvraag toegekend. De aanvraag kan ook nog eens achteraf ingediend worden. Dus heb je al een tijdje een werkplek ingericht voor een leerling of student? Geen probleem dus! Je kunt gewoon de subsidie samen met De Raadgevers aanvragen.

Hoe je de Subsidie Praktijkleren aanvraagt?

Met een totaalbedrag van € 325.000 aan aangevraagde en toegekende subsidies voor het studiejaar 2014-2015 weten wij en onze partner Countus precies waar we zijn moeten om subsidies te regelen én hebben we deze klanten goed op weg geholpen. Dat kunnen we natuurlijk ook voor jou doen. Je behoudt hiermee 90% van het totaal toegekende subsidiebedrag voor je eigen onderneming en je ontvangt de subsidie uiterlijk 15 december 2016. Wordt de aanvraag niet goedgekeurd? Dan betaal je natuurlijk ook niets.

Voor het studiejaar 2015-2016 is het aanvraagformulier binnenkort beschikbaar. Wil je voor die tijd meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Start typing and press Enter to search