Overig voor u gelezen

Ook op fiscaal gebied hebben wij een greep uit de veranderingen genomen:

De maximale schenkingsvrijstelling voor het betalen van een eigen woning wordt opnieuw 100.000 euro. Voorwaarde is dat de ontvanger van de schenking tussen de 18 en 40 jaar oud is.

Verhuurders die relatief goedkope sociale huurhuizen laten bouwen in gebieden waar veel vraag is, krijgen een korting op de verhuurderheffing die ze aan het Rijk moeten betalen. Verder komt er een verhoging van de heffingsvrije voet van 10 naar 25 woningen en een vrijstelling van de verhuurderheffing voor aangekochte woningen in krimpgebieden in complexen waar de verhuurder al bezit heeft.

Er is volgend jaar 50 miljoen euro voor startups, startende ondernemers. 27 miljoen daarvan is voor een soepelere loonregeling voor innovatieve bedrijven, waardoor de eigenaren meer geld overhouden om in hun bedrijf te steken. Het extra geld komt beschikbaar via de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO). Met het extra geld is hier in totaal 1,2 miljard euro voor beschikbaar. De regeling richt zich ook volgend jaar op innovatieve middelgrote en kleine bedrijven (mkb) die willen doorgroeien. Ruim 65 procent van het totale WBSO-budget is toegekend aan deze mkb-bedrijven.

Vanaf 2017 mag het belastbare loon van directeur-grootaandeelhouders (dga’s) van innovatieve startups voor de toepassing van de gebruikelijk loonregeling worden vastgesteld op het wettelijke minimumloon. Dit zal mogelijk worden gemaakt voor dga’s van bedrijven die speur- en ontwikkelingswerk verrichten en voor de toepassing van de S&O-afdrachtvermindering als starter worden aangemerkt

Start typing and press Enter to search