Voor u gelezen in de krant: de tussenbaan

Grofweg zijn er twee soorten arbeidsverbanden: het traditionele ‘vaste contract’ en het flexcontract. Onder deze laatste term vallen flexibele arbeidsverbanden als oproepcontracten, min-maxcontracten en dergelijke. Sinds kort is er daarnaast de tussenbaan.

Onzekerheid

De regering wil het gebruik van het flexcontract terugdringen wegens de onzekerheid die het flexcontract oplevert voor de werknemer. De zekerheid voor de langere termijn is bij het flexcontract beperkt: hetgeen bijvoorbeeld problemen oplevert met het verkrijgen van een hypotheek.

Ontslagbescherming

Het vaste contract heeft voor werkgevers nadelen door de grote ontslagbescherming. De ondernemer die flexibiliteit wenst in zijn personeelsbestand komt met het vaste contract bedrogen uit.

De tussenbaan

Als compromis tussen het flexcontract en het vaste contract is sinds vandaag de ‘tussenbaan’ mogelijk. In de supermarktwereld is tussen de vakbonden en de werkgevers overeenstemming bereikt over een nieuw soort contract. Dit contract heeft een duur van maximaal vier jaar (en geeft dus flexibiliteit voor de werkgever) maar voor de werknemer zekerheid (gedurende een langere tijd werk). Tegelijkertijd ontvangt de werknemer geld voor scholing, zodat hij daarna – naar verwachting – elders makkelijker werk vindt. Dit zou met name vijftigplussers of andere mensen met een zwakkere arbeidsmarktpositie helpen.

Ook in andere sectoren is met grote interesse op de tussenbaan gereageerd. Werkgevers zien wel wat in een flexibele arbeidsrelatie die tegelijk vastigheid biedt voor de werknemer.

De arbeidsmarktspecialisten van De Raadgevers houden de ontwikkelingen rond de tussenbaan voor u nauwlettend in de gaten. Dit onderwerp kan zorgen voor een omwenteling in de arbeidsmarkt en is wellicht ook voor uw onderneming interessant. Wij zullen u op de hoogte blijven houden over ontwikkelingen op dit gebied! Wilt u vrijblijvend advies over uw arbeidscontracten, personeelsbestand of uw rechtpositie? Neem dan contact op!

Deze blog is geschreven door mr. A.M. Buitenhuis, ondernemings- en arbeidsrechtexpert bij De Raadgevers.

Uw bedrijf kan gebruikmaken van de kennis en ervaring van De Raadgevers. Onze gespecialiseerde juristen zorgen ervoor dat u juridisch up-to-date bent en blijft. Daardoor bent u voorbereid, kunt u de kosten binnen de perken houden maar belangrijker nog, u bent altijd bij.  Dat noemen wij ‘Ondernemen met een voorsprong!’

Bel 088 133 11 33 of mail service@deraadgevers.nl en informeer naar de mogelijkheden.

Start typing and press Enter to search