WAB in gewijzigde vorm aangenomen door Tweede Kamer

Het voorstel voor de Wet arbeidsmarkt in Balans (WAB) ligt, na te zijn aangenomen door de Tweede Kamer, nu bij de Eerste Kamer. Over het wetsvoorstel is veel te doen.

Proeftijd


In het oorspronkelijke wetsvoorstel was een proeftijd van vijf maanden bij contracten voor onbepaalde tijd opgenomen. Dit zou de drempel om werknemers direct voor onbepaalde tijd in dienst te nemen, verlagen. Vooral op dit punt is veel kritiek gekomen. Men vreesde voor de situatie dat de proeftijd van vijf maanden als nieuwe contractsvorm op zich zou worden gezien. De zekerheid voor werknemers is hier niet mee gebaat. Dit deel van het wetsvoorstel is dan ook niet door de Tweede Kamer gekomen. Voorlopig blijft de maximale lengte van de proeftijd één of twee maanden (afhankelijk van de duur van de arbeidsovereenkomst).

Ketenbepaling

Op dit moment krijgt een werknemer na drie tijdelijke contracten (of twee jaar dienstverband) automatisch een vast contract. In de praktijk is te zien dat men veelal na twee contracten geen nieuw contract meer krijgt aangeboden. Om deze ontwikkeling tegen te gaan, wordt deze ‘ketenregeling’ nu weer verruimd naar drie jaar (of drie tijdelijke contracten).

Transitievergoeding en ontslaggronden

De transitievergoeding en de berekening daarvan wordt versimpeld. In een latere bijdrage komen we daar nog uitgebreid op terug, net als op de verruiming van de ontslaggronden. Het idee is dat het voor werkgevers minder lastig wordt om via de kantonrechter toestemming te krijgen een dienstverband te beëindigen.

Payrolling en oproepkrachten

Op het gebied van payrolling en oproepkrachten worden strengere regels ingevoerd. Het doel is om de positie van payrollers en oproepkrachten gelijk te stellen aan die van werknemers met een ‘regulier’ dienstverband.

Updates

De komende tijd ontvang je van ons regelmatig updates over de ontwikkelingen omtrent deze belangrijke wet. Heb je vragen over dit onderwerp? Onze arbeidsrechtjuristen staan voor je klaar. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek!

 

 

Start typing and press Enter to search