Voordelige vakantiekrachten door scholierenregeling

Voor studenten en scholieren breekt de vakantieperiode aan. Een periode die ze vaak ook benutten met een vakantiebaantje. Werk je tijdens deze periode met vakantiekrachten? Kijk dan of de studenten- of scholierenregeling bij jou van toepassing is.

Minder of geen loonheffing door scholierenregeling

De scholierenregeling is een regeling waarbij er niet of nauwelijks loonheffing wordt ingehouden op een vakantiebaantje. Je mag namelijk bij het berekenen van de loonheffing gebruik maken van het kalenderkwartaal. Dit is voordelig voor de student of scholier, want die houdt netto meer van zijn loon over. Ook voor jou als werkgever is het voordelig, omdat je zo minder loonheffing hoeft in te houden.

De regeling geldt voor scholieren of studenten die recht hebben op kinderbijslag, een prestatiebeurs volgens de Wet Studiefinanciering of studenten en scholieren die recht hebben op een tegemoetkoming in de studiekosten.

Eisen voor de scholierenregeling

Aan het gebruik van de scholierenregeling zitten een aantal eisen vast:

  • De regeling mag maar bij één werkgever worden gebruikt;
  • Loonheffingskorting en de scholierenregeling mogen niet tegelijkertijd worden gebruikt;
  • De regeling mag niet langer dan drie maanden per jaar duren.

Student of scholier vraagt de regeling zelf aan

De scholier of student moet wel zelf de regeling inroepen. De kans is groot dat zij niet van deze regeling afweten, dus is het verstandig om hen hierop te wijzen. Scholieren en studenten kunnen gemakkelijk het formulier invullen dat te vinden is op het online platform van De Raadgevers. Hieronder kun je het gelijk downloaden.

Wees bewust van de arbeidstijdenwet

Denk er wel aan om bij het inzetten van jongeren de regels over rust- en werktijden van de Arbeidstijdenwet goed toe te passen.

Start typing and press Enter to search