Onduidelijkheid binnen cao particuliere beveiliging

In de particuliere beveiligingswereld is momenteel een discussie gaande omtrent het wel of niet toekennen en verschuldigd zijn van onregelmatigheidstoeslag (ORT) tijdens verlof. In de laatst toepasselijke CAO Particuliere Beveiliging is de verschuldigdheid van ORT tijdens verlof niet opgenomen. De vraag is nu of dit wel of niet in strijd is met de wet.

Onregelmatigheidstoeslag wel of niet in strijd met de wet?

Op dit moment lopen er diverse rechtszaken hierover tegen werkgevers in de particuliere beveiligingsbranche. Om rechtszaken in de toekomst te voorkomen en deze problematiek op te lossen, zijn vakbonden en werkgevers druk aan het overleggen. Het mooiste zou zijn als dit overleg resulteert in een nieuwe CAO, aangezien de huidige CAO Particuliere Beveiliging reeds verlopen is.

Voorkom individuele rechtszaken van werknemers

Deze situatie kan ook van toepassing zijn binnen jouw organisatie. Het kan leiden tot individuele rechtszaken van werknemers, die claimen recht te hebben op ORT tijdens hun verlof.  Tevens kunnen de gevolgen van zo’n rechtszaak je bedrijf aanzienlijke financiële schade toebrengen.

Laat je goed informeren

Wil je weten hoe je met deze situatie om moet gaan, dan verzoeken wij je contact met ons op te nemen. We komen graag vrijblijvend bij je langs om je te adviseren over deze situatie.

Start typing and press Enter to search