Model garantieverklaring eigenrisicodrager wga

Per 1 januari 2017 verandert de wetgeving rond ziekte en arbeidsongeschiktheid van werknemers. De WGA-lasten van vaste medewerkers worden samengevoegd met de WGA-lasten voor flexwerkers.

Eigenrisicodrager WGA-lasten

Vóór 1 oktober 2016 moet je als werkgever aangeven of je:

  • eigenrisicodrager blijft of wordt (dit kan zelfstandig of via een private verzekeraar)
  • kiest voor verzekeren via het UWV

Besluit je om eigenrisicodrager te blijven of te worden? Dan vergt dit naast een juridische aanpassing in arbeidscontracten (lees hierover meer) ook een nieuwe of verlengde garantieverklaring van de bank of verzekeraar.

Model garantieverklaring voor Belastingdienst

Om in aanmerking te komen voor eigenrisicodragerschap, moeten werkgevers een garantieverklaring aan de Belastingdienst overleggen. Hieruit moet blijken dat de bank of verzekeraar garant staat voor eventuele door de werkgever niet nagekomen verplichtingen.

Op ons online platform stellen we het model garantieverklaring voor je ter beschikking. Beschik je (nog) niet over inloggegevens? Bel ons of neem contact met ons op via de contactpagina en we voorzien je zo snel mogelijk van het juiste document en inloggegevens.

Zorg tijdig voor een goedgekeurde garantieverklaring

Omdat je vóór 1 oktober de garantieverklaring correct moet hebben ingediend bij de Belastingdienst, raden we je aan om hier tijdig mee aan de slag te gaan. Door de controle van de bank of de verzekeraar gaat hier nog wat tijd over heen voordat je de garantieverklaring naar de Belastingdienst kunt sturen. Wacht dus niet te lang, neem tijdig contact op met je bedrijfsjurist voor advies.

Start typing and press Enter to search