De AOW-er en de transitievergoeding: editie 2

In haar vorige blog heeft mw. mr. Van der Woude laten weten dat er vragen aan de Hoge Raad zouden worden voorgelegd over de regel dat AOW-ers bij einde dienstverband geen recht hebben op transitievergoeding. Dit zou mogelijk een verboden leeftijdsdiscriminatie opleveren.

De nieuwste ontwikkelingen

Inmiddels hebben de 71-jarige werknemer die werd ontslagen en zijn werkgever onderling een minnelijke regeling getroffen voor hun geschil. Daarmee is de rechtszaak bij het Hof van ’s-Hertogenbosch beëindigd. De vragen over mogelijke leeftijdsdiscriminatie worden niet meer voorgelegd aan de Hoge Raad.
Dat is jammer, omdat er nog geen duidelijkheid komt op dit punt.

Wat betekent dit?

Voorlopig blijft gelden dat AOW-ers geen recht op een transitievergoeding hebben bij het einde van hun dienstverband op of na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd. Houd er rekening mee dat dit kan veranderen, want er wordt kritisch gekeken naar deze regel.

De verwachting is dat er een zekere compensatie zal komen voor AOW-ers die zijn blijven doorwerken na hun AOW -gerechtigde  leeftijd en daardoor wel degelijk inkomstenverlies lijden bij het einde van hun arbeidsovereenkomst.

Heeft u zelf AOW-ers in dienst of twijfelt u over de zakelijke kanten van het in dienst nemen van AOW-ers? Neem contact op met één van onze gespecialiseerde arbeidsrechtjuristen die u bij dit aspect van advies op maat kan voorzien. Hierbij wordt volledig uitgegaan van uw specifieke onderneming.

Mw. mr. J. van der Woude
Senior jurist bij De Raadgevers

Uw bedrijf kan gebruikmaken van de kennis en ervaring van De Raadgevers. Onze gespecialiseerde juristen zorgen ervoor dat u juridisch up-to-date bent en blijft. Daardoor bent u voorbereid, kunt u de kosten binnen de perken houden maar belangrijker nog, u bent altijd bij.  Dat noemen wij ‘Ondernemen met een voorsprong!’.

Bel 088 133 11 33 of mail service@deraadgevers.nl en informeer naar de mogelijkheden.

Start typing and press Enter to search